пятница, 20 мая 2022 г.

Концепція розвитку щоденного спорту в закладах освіти

 Друзі! 


Усі ми відчуваємо силу спорту, рухової активності для підтримки миру, злагоди. Проблемами щоденного спорту в закладах освіти переймається українська влада. 

Наказом  Министерства освіти та науки України, Міністерства молоді та спорту України 27 жовтня 2021 року № 1141/4088 затверджена Концепція розвитку щоденного спорту в закладах освіти (натискайте). 

Метою Концепції є запровадження новітніх підходів до фізичного виховання здобувачів освіти, створення умов для фізичного розвитку та рухової активності, зміцнення здоров'я, посилення мотивації до систематичних занять фізичною культурою і спортом.

Концепцією визначаються пріоритетні напрями діяльності, які реалізовуються шляхом:

  • розроблення нових підходів до проведення уроків з фізичної культури та занять з фізичного виховання у закладах освіти усіх типів та форм власності, як органічної складової здорового способу життя, з урахуванням інклюзивності для осіб з інвалідністю;
  • посилення відповідальності керівників закладів освіти усіх типів та форм власності для забезпечення належного рівня рухової активності;
  • забезпечення постійного медико-педагогічного контролю за фізичним станом здоров'я здобувачів освіти у закладах освіти усіх типів та форм власності.

Реалізація Концепції передбачена на період до 2030 року.